“Epidemiološka situacija u staropazovačkoj opštini, po pitanju virusa Covid 19 je složena. Imamo svaki dan par slučajeva, od kojih neki idu put Beograda odnosno...

“Epidemiološka situacija u staropazovačkoj opštini, po pitanju virusa Covid 19 je složena. Imamo svaki dan par slučajeva, od kojih neki idu put Beograda odnosno Zemuna, a neki idu u Mitrovicu”, izjavio je za RTV Stara Pazova epidemiolog Dr Duško Koldžić .

“U tri kovid ambulante u Staroj Pazovi, Surduku i Krnješevcima na nivou Doma zdravlja “Dr Jovan Jovanović-Zmaj”, gde se rade brzi serološki testovi, javi se oko 70 pacijenata dnevno, što predstavlja blago opadanje broja onih koji dolaze sa sumnjom da su zaraženi virusom. U tom broju se pojavi i neko ko je pozitivan na aktuelni virus. Kada je u pitanju najugroženija starostna dob, slika je ista kao i svuda – virus se javlja od bebe pa do starijih ljudi, ali pomera se ka mlađoj populaciji, što je i normalno, jer mladi ljudi se više kreću i imaju više konatakata”, naglasio je Dr Koldžić.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar