Rumski planinari ostvarili najveći klupski uspeh Rumski planinari ostvarili najveći klupski uspeh
Proteklog vikenda je trkom na Deliblatskoj peščari završen ovogodišnji ciklus takmičenja Vojvođanske treking lige u kojoj je učestvovao i Planinarski klub “Borkovac iz Rume”.... Rumski planinari ostvarili najveći klupski uspeh

Proteklog vikenda je trkom na Deliblatskoj peščari završen ovogodišnji ciklus takmičenja Vojvođanske treking lige u kojoj je učestvovao i Planinarski klub “Borkovac iz Rume”.

Rumljani su u konkurenciji 68 planinarskih, atletskih i drugih klubova registrovanih u ovom takmičenju u konačnom generalnom plasmanu osvojili drugo mesto, dok je članica PK “Borkovac” Jelena Radosavljević osvojila prvo mesto u generalnom plasmanu u ženskoj konkurenciji.

Vojvođanska treking liga je takmičenje koje organizuje Planinarski savez Vojvodine na uređenim planinarskim i pešačkim stazama u Vojvodini koje učesnici prelaze pešačenjem ili trčanjem. U svakom takmičarskom kolu postoje tri dužine staze: kratke (do 20km), srednje (do 30km) i duge (oko 40km), a svaka staza nosi određen broj bodova u zavisnosti od dužine i ukupne visinske razlike.

Izvor: ruma.rs

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar