Ruma: Sednica Odbora za medicinsku etiku – upotreba kanabisa u lečenju i pitanje bezbednosti zdravstvenih radnika Ruma: Sednica Odbora za medicinsku etiku – upotreba kanabisa u lečenju i pitanje bezbednosti zdravstvenih radnika
Odbor za medicinsku etiku Regionalne lekarske komore Vojvodine održao je svoju 13. sednicu u prostorijama Doma zdravlja “Ruma”.  Članove odbora pozdravile su dr Smilja Lončar... Ruma: Sednica Odbora za medicinsku etiku – upotreba kanabisa u lečenju i pitanje bezbednosti zdravstvenih radnika

Odbor za medicinsku etiku Regionalne lekarske komore Vojvodine održao je svoju 13. sednicu u prostorijama Doma zdravlja “Ruma”.  Članove odbora pozdravile su dr Smilja Lončar članica odbora, dr Jelena Stojanac Mračević, direktorica Doma zdravlja i Marija Stojčević, zamenica predsednika opštine Ruma.

Pored redovnih aktivnosti i izveštaja o radu, članovi odbora sa posebnom pažnjom razmatrali  su i aktuelne teme kao što su upotreba kanabisa u medicinske svrhe i pitanje bezbednosti zdravstvenih radnika.

 “Mi se svakodnevno držimo načela medicinske etike – pomoći pacijentu i ne nauditi mu.Veoma je važno informisati pacijenta o njegovoj bolesti i najboljoj metodi lečenja. Ako je lečenje kanabisom dalo rezultate u svetu i Evropi i prihvaćeno je u praksi lečenja zemalja u okruženju, po mom mišljenju lečenje kanabisom treba da uđe u skupštinsku proceduru u Srbiji”, rekla je dr Sladjana Jovanović, predsednica Odbora za medicinsku etiku.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar