Profesionalno udruženje novinara Srbije oštro osuđuje blokadu RTS-a Profesionalno udruženje novinara Srbije oštro osuđuje blokadu RTS-a
Profesionalno udruženje novinara Srbije osudilo je blokadu javnog servisa i okarakterisalo je kao nedemokratski čin: “Profesionalno udruženje novinara Srbije ( PROUNS ) oštro osuđuje... Profesionalno udruženje novinara Srbije oštro osuđuje blokadu RTS-a

Profesionalno udruženje novinara Srbije osudilo je blokadu javnog servisa i okarakterisalo je kao nedemokratski čin:

“Profesionalno udruženje novinara Srbije ( PROUNS ) oštro osuđuje blokadu javnog servisa i poziva sve aktere političkog života da se uzdrže od bilo kakvih pritisaka na novinare i medijske radnike.

Blokada svih ulaza u javni servis je necivilizovan i nedemokratski potez. Trebalo je odgovornije razmisliti o ljudima koji su na radnom  mestu, a pretvoreni su u taoce političkih igrača.

U ovom trenutku, od fizičke blokade je možda važnija psihološka igra i pokušaji da se na urednike i novinare RTS-a utiče po svaku cenu. Arena za političke bitke su izbori.

PROUNS poručuje kolegama ujavnom servisu da smo uz njih i pozivamo ih da krajnje profesionalno i u skladu sa zakonom obavljaju svoj posao”, saopšteno je iz PROUNS-a.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar