Prodaja na pijaci iz godine u godinu sve lošija Prodaja na pijaci iz godine u godinu sve lošija
Ostanak bez posla davne 1991. godine nije obeshrabrio Miodraga Đukića iz Novog Slankamena već ga je usmerio na bavljenje poljoprivredom. Od tada se bavi... Prodaja na pijaci iz godine u godinu sve lošija

Ostanak bez posla davne 1991. godine nije obeshrabrio Miodraga Đukića iz Novog Slankamena već ga je usmerio na bavljenje poljoprivredom. Od tada se bavi proizvodnjom pretežno voća i povrća, a od 1992. godine svoje proizvode plasira na inđijskoj pijaci. Staža kao trgovac ima 32 godine, a dok čeka da stekne uslove za penziju svu svoju energiju usmerio je na povrtarstvo i voćarstvo, i mada se brzo snašao i zavoleo ono što sada radi, poslednjih godina prodaja ide nešto lošije.

– Brzo sam se prilagodio i snašao i zaista je odlično išlo, ali u poslednje vreme sve je gore i gore. Veliki trgovinski lanci, pošto robu nabavljaju na veliko, mogu je dati po mnogo nižim cenama nego što to mi kao mali proizvođači možemo. Nije dobro, mi imamo kvalitetniju robu, a oni jeftiniju pa njima prodaja bolje ide nego nama ovde na pijaci – ističe Miodrag Đukić.

No, to ne obeshrabruje jer zajedno sa svojom porodicom živi od poljoprivrede i ne namerava da odustane. Ima redovne mušterije kojima je kvalitet važniji od cene, a raduje ga i činjenica da, uprkos besparici, Inđinčani ipak vole da dođu na gradsku pijacu, popričaju sa prodavcima, a što je najvažnije vole da kupe domaće proizvode i rado ih upravo nabavljaju od poljoprivrednika iz ove opštine.

20160803_091145

Miodrag Đukić, poljoprivrednik iz Novog Slankamena                                                                                                                                                                                                                                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar