Premijerka u poseti pogonu “Naš med” u Rači (VIDEO) Premijerka u poseti pogonu “Naš med” u Rači (VIDEO)
Premijerka Ana Brnabić obišla je juče  pogon za prikupljanje i plasman meda “Naš med” u Rači. Premijerka je istakla da je prošla godina bila... Premijerka u poseti pogonu “Naš med” u Rači (VIDEO)

Premijerka Ana Brnabić obišla je juče  pogon za prikupljanje i plasman meda “Naš med” u Rači. Premijerka je istakla da je prošla godina bila rekordna što se izvoza meda tiče jer je ostaverna vrednost od 15 miliona dolara.

Prilikom posete pogonu za prikupljanje i plasman meda “Naš med” pogon u Rači premijerka Srbije Ana Brnabić je istakla da će 2020-ta godina ostati upamćena po rekordnom izvozu meda čija je vrednost 15 miliona dolara. Brnabićeva ističe da su pčelari uspeli da plasiraju med i na tržište Saudijske Arabije i da očekuje otvaranje i drugih tržišta, uz podršku Vlade Srbije.

I ostali poljoprivrednici bi trebalo da se ugledaju na pčelare i udruže se na sličan način, poručila je juče premijerka. Ona je kazala da pčelari sada imaju sigurnost i predvidivost i znaju šta ih očekuje u budućnosti.

Premijerka je potvrdila da će pčelari i dalje imati pomoć Vlade Srbije i istakla  da će vlada insistirati na digitalizaciji poljoprivrede te da će naša zemlja  imati i evropski centar izvrsnosti u digitalnoj poljoprivredi u Novom Sadu. Prilikom posete pogonu u Rači, Brnabićeva je rekla da očekuje da u narednih nekoliko nedelja  bude i polaganje kamena temeljca za Biosens institut kao evropski centar izvrsnosti digitalne poljoprivrede.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar