Pećinci: Protivpožarna edukacija za korisnike Dnevnog boravka Pećinci: Protivpožarna edukacija za korisnike Dnevnog boravka
Tokom protekle nedelje, povodom obeležavanja Dečje nedelje, za korisnike usluga Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu organizovana je... Pećinci: Protivpožarna edukacija za korisnike Dnevnog boravka

Tokom protekle nedelje, povodom obeležavanja Dečje nedelje, za korisnike usluga Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu organizovana je poseta komandira Profesionalne vatrogasne spasilačke jedinice Pećinci Milana Stanića, koji je tom prilikom održao predavanje o preventivi i zaštiti od požara.

Prema rečima Biljane Jovičić direktorke pećinačkog Centra za socijalni rad, korsnici usluga ove ustanove pokazali su veliko interesovanje za poziv vatrogasca, ali i za razne načine kako se zaštititi od požara.

“Interesovalo ih je pre svega kako sprečiti požar i šta raditi u situacijama kada do toga dođe. Veoma ih je zainteresovala i obradovala vatrogasna oprema koju je komandir Vatrogasne jedinice Milan Stanić doneo sa sobom. Ideja je bila da se upoznaju ne samo sa poslom koji obavlja vatrogasac nego i sa načinom kako da se zaštite od požara radi sopstvene bezbednosti, a sve to kroz jedno lepo druženje”, rekla je Jovičić i dodala da je dogovoreno sa komandirom da se u narednom periodu organizuje poseta Vatrogasnoj jedinici u Pećincima gde će štićenici Dnevnog boravka biti u prilici da se na licu mesta upoznaju sa poslom vatrogasca.

Izvor: pecinci.org

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar