Opština Pećinci nastavlja sa merama podrške porodici Opština Pećinci nastavlja sa merama podrške porodici
Opštinsko veće Opštine Pećinci na današnjoj prvoj sednici donelo je odluku o odobravanju sredstava za jednokratne novčane pomoći za novorođene bebe po zahtevima podnetim... Opština Pećinci nastavlja sa merama podrške porodici

Opštinsko veće Opštine Pećinci na današnjoj prvoj sednici donelo je odluku o odobravanju sredstava za jednokratne novčane pomoći za novorođene bebe po zahtevima podnetim u toku 2018. godine, za regresiranje troškova boravka u Predškolskoj ustanovi „Vlada Obradović Kameni“ za treće i četvrto dete u porodici, kao i za jedno dete u porodici u kojoj su rođene dvojke.

Kako je obrazložio predsednik opštine Pećinci, Željko Trbović, ove dve mere su već tradicionalne mere podrške porodici, koje pećinačka lokalna samouprava sprovodi već godinama. Donešene odluke omogućiće, kako je rečeno, da se u ovoj godini nastavi sa njihovim sprovođenjem, koje je usmereno na pomoć mladim roditeljima, kako u odgajanju novorođenčadi tako i tokom boravka deteta u vrtiću, a posebno porodicama sa više dece.

Izvor: pecinci.org

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar