OBRAZOVANJE ZA 21. VEK: Mts konkurs za gimnazijalce OBRAZOVANJE ZA 21. VEK: Mts konkurs za gimnazijalce
Telekom Srbija deveti put organizuje konkurs za učenike gimnazija sa specijalizovanim odeljenjima za talente na polju matematike, informatike i računarstva. Radi se o novom... OBRAZOVANJE ZA 21. VEK: Mts konkurs za gimnazijalce

Telekom Srbija deveti put organizuje konkurs za učenike gimnazija sa specijalizovanim odeljenjima za talente na polju matematike, informatike i računarstva. Radi se o novom ciklusu mts app konkursa, putem kog bi učenici unapredili svoje znanje u kreiranju mobilnih aplikacija.

Kako se navodi, učenici imaju zadatak da osmisle i naprave zanimljivu, inovativnu i pre svega korisnu aplikaciju u Android™ OS-u ili iOS-u, za mobilni telefon ili tablet, koja bi kao dodatnu prednost imala društveno odgovornu namenu, ili bi na određeni način mogla da unapredi upotrebu mobilnih uređaja. Pet timova koji naprave najbolje aplikacije u Srbiji imaće mogućnost da pored prestižnih mobilnih telefona kao nagrade, dobiju i priliku da se takmičite sa timovima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore i tako osvoje prvu ili specijalnu nagradu za inovativnost na „Regionalnom app izazovu”.

Za učešće u konkursu konkursu potrebno je da učenici u ime svog tima do 22. novembra 2019. godine pošalju popunjen i skeniran formular na e-mail mtsappkonkurs@telekom.rs  Formular za prijavljivanje može se preuzeti na adresi:

https://mts.rs/Drustvena-odgovornost/mts-app-konkurs/a25542-mts-app-konkurs.html

Direktor škole svojim potpisom i pečatom mora da potvrdi  prijavni formular.

Dalje, gotove, funkcionalne verzije, uz detaljan opis aplikacije, učenici u ime svog tima treba da postave na forumhttp://forum.appkonkurs.mts.rs do 17. januara 2020. godine, uz prethodnu prijavu i registraciju za forum.

Prezentacija radova i izbor pet najboljih aplikacija u Srbiji održaće se krajem januara 2020. godine u Beogradu, a u drugoj polovini februara učenike očekuje i „Regionalni app izazov”.

Opšti uslovi konkursa nalaze se na linku www.appkonkurs.mts.rs, u delu koji se odnosi na prijavljivanje.

Pobednike Regionalnog app izazova očekuje poseta nekoj od prestižnih konferencija na temu savremenih trendova u IT, kao i vredne nagrade u kategoriji za inovativnost.

Projekat “Obrazovanje za 21. vek – Savremena tehnologija u nastavi” finansijski je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar