Nova oprema stigla u Opštu bolnicu Sremska Mitrovica Nova oprema stigla u Opštu bolnicu Sremska Mitrovica
Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković boravio je danas u radnoj poseti Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Povod za posetu ovoj zdravstvenoj ustanovi... Nova oprema stigla u Opštu bolnicu Sremska Mitrovica

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković boravio je danas u radnoj poseti Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Povod za posetu ovoj zdravstvenoj ustanovi je početak rada novog CT aparata u Službi za radiološku dijagnostiku, za čiju nabavku je sredstva obezbedio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, u iznosu od 32.689.000 dinara.

Mitrovačka bolnica imala je velikih problema sa čestim kvarovima CT aparata poslednjih godina, te su lekari bili prinuđeni da hitne pacijente šalju u druge ustanove na CT dijagnostiku, što je iziskivalo dodatne troškove, kao i da formiraju dužu listu za zakazivanje, što svakako nije popularno i predstavlja dodatno opterećenje za pacijente.

Nabavkom novog aparata na dobitku su svi pacijenti kojima je potrebna ova vrsta dijagnostičke usluge i u  bolnici očekuju, da maksimalnim  angažovanjem lekara specijalista radiologije i rtg tehničara, lista čekanja bude anulirana, a izveštaji precizniji i jasniji. Stavljanjem u funkciju novog CT aparata, u toku godine, moguće je uraditi i do 6000 pregleda.

Ovo je veliki pomak u dijagnostici za bolnicu u Sremskoj Mitrovici, za zaposlene i korisnike zdravstvene zaštite, a zahvaljujući pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, ovu ustanovu očekuju nova ulaganja u opremu, sanaciju tehničkih sistema i rekonstrukciju prostora, kako bi građani Srema imali najbolju  moguću  bolničku uslugu.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar