Pazovčanin Nikola Gašparić pobednik regionalnog takmičenja iz sociologije Pazovčanin Nikola Gašparić pobednik regionalnog takmičenja iz sociologije
Nikola Gašparić, učenik Gimnazije “Branko Radičević” iz Stare Pazove pobednik je Regionalnog takmičenja srednjoškolaca iz Sociologije na temu “Kultura i savremeni izazovi”, koje je... Pazovčanin Nikola Gašparić pobednik regionalnog takmičenja iz sociologije

Nikola Gašparić, učenik Gimnazije “Branko Radičević” iz Stare Pazove pobednik je Regionalnog takmičenja srednjoškolaca iz Sociologije na temu “Kultura i savremeni izazovi”, koje je u subotu održano na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Na jednom od četiri regionalna nadmetanja (preostala tri održana su ili će se održati u Beogradu, Nišu i Kosovskoj Mitrovici) učestvovalo je trinaestoro učenika vojvođanskih srednjih škola, a drugo i treće mesto osvojili su Ivana Višković (Elektrotrehnička i građevinska škola, Zrenjanin) i Danijela Ranđelović (Medicinska škola “7. april”, Novi Sad), a troje prvoplasiranih učestvovaće na Republičkom takmičenju iz Sociologije 23. marta u Obrenovcu.

Takmičenje su organizovali Srpsko sociološko društvo i domaćin takmičenja Odsek za sociologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. O najboljima je odlučivao žiri u sastavu: doc. dr Dušan Ristić, doc. dr Ana Pajvančić Cizelj i msr Milena Kojić. U Organizacionom odboru bili su: doc. dr Snežana Stojšin, doc. dr Marica Šljukić i doc. dr Dušan Ristić.

Na Regionalnom takmičenju učestvovali su još: Milica Jocić i Relja Mihić (Zrenjaninska gimnazija), Teodora Vasiljević ( Gimnazija “Veljko Petrović”, Sombor), Nenad Vasiljčin (Trgovinska škola “Paja Marganović”, Pančevo), Ivana Simić (Ekonomska škola “9. maj”, Sremska Mitrovica), Lea Borbelj (Senćanska gimnazija), Vasilije Zorić ( Gimnazija “Nikola Tesla”, Apatin), Teodora Mihajlović i Ivana Grujić ( Hemijsko-medicinska škola, Vršac) i Marija Smiljanski (HPTŠ “Uroš Predić”, Zrenjanin).

Svi učenici i profesori nagrađeni su kompletima stručnih knjiga.

Izvor i foto: Dnevnik

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar