Na teritoriji Srema broj obolelih od korona virusa u blagom opadanju Na teritoriji Srema broj obolelih od korona virusa u blagom opadanju
Na teritoriji Srema broj obolelih je u blagom opadanju. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica, broj obolelih po opštinama izgleda ovako: Sremska... Na teritoriji Srema broj obolelih od korona virusa u blagom opadanju

Na teritoriji Srema broj obolelih je u blagom opadanju. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica, broj obolelih po opštinama izgleda ovako: Sremska Mitrovica 132, Stara Pazova 39, Ruma 84, Inđija 39, Irig 2, Šid 14 i Pećinci 15. Broj osoba koje se nalaze u samoizolacije je 190.

Epidemiološka situacija u Sremskoj Mitrovici je kontrolisana, zaključeno je na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u Gradskoj kući. Tokom prethodna tri dana u Sremskoj Mitrovici još 20 osoba obolelo je od korona virusa, dok je 14 osoba izlečeno. Trenutni broj pozitivnih na Kovid 19 u gradu na Savi iznosi 132.

Broj zaraženih na teritoriji Opštine Stara Pazova je 39 prema poslednjim podacima. Kako ističu nadležni, pretpostavlja se da je broj i veći s obzirom da se veliki broj mladih sa blagim simptomima ni ne javlja na pregled u Kovid ambulantu. Takođe, kako navode, u proseku kod dva do tri pacijenta dnevno se u lokalnoj registruju sa takozvanim „mladim“ antitelima koja ukazuju da nose u sebi virus korone, što se kasnijim PCR testiranjem u bolnicama i potvrdi. Zbog velike frekvencije ljudi među gradovima velika je i opasnost da se povećanje broja zaraženih “preliva” iz jednog u drugo mesto i zato u Kriznom štabu Opštine Stara Pazova apeluju na građane da se pridržavaju propisanih mera.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar