Koncert “Od Banata prema Sremu” Koncert “Od Banata prema Sremu”
Godišnji koncert Tamburaškog orkestra „Srem”, pod nazivom „Od Banata prema Sremu”, biće održan 30. novembra 2019. godine, u 19 sati u Galeriji „Lazar Vozarević”.... Koncert “Od Banata prema Sremu”

Godišnji koncert Tamburaškog orkestra „Srem”, pod nazivom „Od Banata prema Sremu”, biće održan 30. novembra 2019. godine, u 19 sati u Galeriji „Lazar Vozarević”. Organizuje ga Centar za kulturu „Sirmiumart”.

Svojim radom i postojanjem, ovaj orkestar podstiče  i čuva tradiciju sviranja na tamburi u Sremu i Vojvodini. Članovi Orkestra su imali uspešne i zapažene nastupe na mnogim muzičkim festivalima, takmičenjima, manifestacijama i u okviru kulturno-umetničkih programa što potvrđuju i brojne nagrade i priznanja koje su dobili. Istovremeno njihov rad  doprinosi i edukaciji mnogih generacija školovanih umetnika i amatera na polju klasične i tradicionalne muzik,e koja je pisana za tamburu i tamburaški orkestar. Umetnički rukovodilac i dirigent Orkestra je Zorica Opačić. 

Repertoar koncerta „Od Banata prema Sremu” biće veoma bogat i raznovrsan a činiće ga kompozicije različitih muzičkih žanrova. Ulaz za sve posetioce biće besplatan. 

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar