Jubilej Mitrovačke gimnazije Jubilej Mitrovačke gimnazije
Svečanom akademijom u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici, Mitrovačka gimnazija obeležila je 180 godina postojanja. Svečanosti su prisustvovali bivši i sadašnji đaci, predstavnici... Jubilej Mitrovačke gimnazije

Svečanom akademijom u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici, Mitrovačka gimnazija obeležila je 180 godina postojanja. Svečanosti su prisustvovali bivši i sadašnji đaci, predstavnici lokalne samouprave, kao i pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje Aleksandar Pajić.

Kroz 18 decenija trajanja u Mitrovačkoj gimnaziji presudna znanja sticalo je stotine značajnih imena sveukupne nauke, kulture i umetnosti, desetine akademika, i najuglednijih ljudi u svim oblastima ljudskog rada. Danas je ova škola najstarija, a po svojim dometima i rezultatima i najznačajnija ustanova srednjoškolskog obrazovanja na ovim prostorima.

Buduće generacije, koje će tek proisteći iz ove, uvek nove i kreativne institucije, tek treba da obeleže decenije koje dolaze. Vreme provedeno u Mitrovačkoj gimnaziji, i za njih će sigurno predstavljati nešto najvrednije i najlepše što im se dogodilo u periodu odrastanja i intelektualnog sazrevanja.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar