Hit predstava „Krvave svadbe“ ponovo u SNP Hit predstava „Krvave svadbe“ ponovo u SNP
Velika hit predstava Srpskog narodnog pozorišta, „Krvave svadbe“ biće izvedena 29. i 30. novembra, kao i 1. decembra, na sceni „Pera Dobrinović“, s početkom... Hit predstava „Krvave svadbe“ ponovo u SNP

Velika hit predstava Srpskog narodnog pozorišta, „Krvave svadbe“ biće izvedena 29. i 30. novembra, kao i 1. decembra, na sceni „Pera Dobrinović“, s početkom u 19.30.

Predstava je do sada imala velikog uspeha osvojivši dve izuzetne nagrade. Reditelju Igoru Vuku Torbici žiri za dodelu međunarodne nagrade „Grad teatar“ za doprinos pozorišnom stvaralaštvu (u sastavu akademik Dževad Karahasan, književnik, Jelena Lužina, teatrolog i Željko Hubač, dramaturg), a koju dodeljuje istoimeni festival u Budvi, jednoglasno je odlučio da to prestižno priznanje ove godine pripadne za režiju predstave.

foto: Srđan Doroški

Na 32. Jugoslovenskom pozorišnom festival u Užicu, nagrada „Ardalion“ dodeljena je Milici Grujičić za najbolju žensku ulogu (Verenica) u predstavi „Krvave svadbe“.

Predstava je takođe proglašena za najbolju predstavu u 2018. godini na portalu “Belgrade Edt Culture – Top 10 najboljih predstava za 2017-2018. pozorišnu sezonu u Srbiji”

Predstava je nastala u koprodukciji „Grad teatra“ iz Budve i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

 

 

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar