Filip Mišić prva rumska beba u 2019. Filip Mišić prva rumska beba u 2019.
Filip Mišić, dečak rođen 1. januara, u 12:15 časova, najmlađi je novi stanovnik Rume u 2019. godini, ali i čitavog Srema, pošto je mali... Filip Mišić prva rumska beba u 2019.

Filip Mišić, dečak rođen 1. januara, u 12:15 časova, najmlađi je novi stanovnik Rume u 2019. godini, ali i čitavog Srema, pošto je mali Fića prva beba koja je rođena ove godine u mitrovačkom porodilištu.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić posetio je, u društvu Vojislava Miokovića, šefa Kabineta predsednika Opštine i Svetislava Damjančuka, šefa Odeljenja za društvene delatnosti, prvorođenu bebu i u ime lokalne samouprave roditeljima, majci Mirjani i ocu Dejanu, uručio prigodne poklone za novorođenče.

Opština Ruma je tradicionalno prvorođenu bebu darivala sa 50.000 dinara, a mali Filip je na poklon dobio i kolica za bebe. Novogodišnjim paketićem Opština Ruma obradovala je i Filipovu sestru Lenu (4).

– Najbolji mogući poklon za Novu godinu, Božić, srpsku Novu godinu ova porodica je dobila već prvog dana 2019. godine. Neka Filip i Lena i sva deca odrastaju u zdravlju, slozi, veselju i blagostanju, a Mišićima smo naravno poželeli da uskoro ponovo prošire porodicu. Naša politika i jeste da dece bude što više i trudimo da obezbedimo bolje uslove, veći standard za građane. Drago mi je što su i majka i otac su zaposleni, što rade u stabilnim firmama “Albonu” i “Mitasu”, imaju svoj dom, o deci ima ko da brine, vrtić je besplatan, dakle imaju sve uslove da ne ostanu na samo dvoje dece. Moram reći i da je u 2018. godini Ruma u mnogim stvarima bila prva, a malo pre sam se našalio sa roditeljima da nam je mali Filip pomogao da i u 2019. godini, u Sremu, Ruma bude korak ispred svih – uz osmeh je konstatovao predsednik Mančić.

Ponosni roditelji su se zahvalili Opštini Ruma i predsedniku Mančiću na lepom gestu i poklonima.

– Kod nas u porodici u poslednje vreme uglavnom se rađaju devojčice, tako da je Filip stigao u pravi čas. Najmlađi član porodice mezimac je svih nas, a posebno svoje starije sestre – rekao je tata Dejan i napomenuo da je Filip na rođenju imao 3.870 grama i 56 centimetara dužine.

– Osećam se i lepo, ali i malo nebično. Već na rođenju Filip je dobio veliku pažnju, iako mi sami nismo ni razmišljali o tome da li će on biti prva beba rođena u 2019. godini. Nama je bilo važno samo da sve prođe kako treba, kao i što nam je sada glavno da nam deca rastu zdrava i srećna – kazala je mama Mirjana.

Opština Ruma vodi aktivnu pronatalitetnu politiku, pored otvaranja velikog broja fabrika u kojima mladi ljudi mogu naći zaposlenje i finansijsku stabilnost za formiranje bračnih zajednica i porodice, već godinama u Rumi se isplaćuju i novčane pomoći nezaposlenim porodiljama, treću godinu zaredom finansira se vantelesna oplodnja, a od prošle godine vrtić je besplatan za svu decu. Takođe, za svako prvorođeno dete Opština Ruma izdvaja 30.000 dinara.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar