Banoštorski dani grožđa se ove godine drugačije obeležavaju (VIDEO) Banoštorski dani grožđa se ove godine drugačije obeležavaju (VIDEO)
Banoštorski dani grožđa su manifestacija koja je  posvećena vinu i vinogradima, a koja se održava prvog vikenda u septembru. Ove godine zbog situacije sa... Banoštorski dani grožđa se ove godine drugačije obeležavaju (VIDEO)

Banoštorski dani grožđa su manifestacija koja je  posvećena vinu i vinogradima, a koja se održava prvog vikenda u septembru. Ove godine zbog situacije sa korona virusom neće biti održana kao prethodne 24 godine. Organizatori su se odlučili da 11. septembra organizuju druženje u manjem obimu i tako obeleže 25. godišnjicu ove manifestacije.

Radivoj Rakić, predsednik Saveta MZ Banoštor, kaže da  su Banoštosrki dani grožđa prva manifestacija u Srbiji koja najavljuje početak berbe, jer na severnim padinama Fruške gore, grožđe sazreva ranije nego u drugim vinskim reonima. Kaže da njihove vinograde obasjavaju dva sunca, pa zato imaju izuteno kvalitetno grožđe i još bolje vino.

Banoštorski dani grožđa se održavaju više od dve decenije. Ovo bi trebalo da budu 25. po redu, ali zbog situacije sa korona virusom prvog vikenda u septembru plato na obali Dunava biće prazan. Zbog duge tradicije Dani grožđa biće obeleženi na drugačiji način i to nedelju dana kasnije.

Meštani Banoštora i ove godine očekuju dobar rod grožđa, a samim tim i kvalitetno vino. Inače, ova manifestacija je  izuzetno dobra i za turističku promociju Banoštora, imajući u vidu činjenicu  da u tom selu živi oko 800 meštana koji proizvedu 1000 litara vina po glavi stanovnika.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar