Apel policije uoči novogodišnjih praznika Apel policije uoči novogodišnjih praznika
Uoči predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, iz Policijske uprave Sremska Mitrovica apeluju na građane da ne remete javni red i mir i da ne... Apel policije uoči novogodišnjih praznika

Uoči predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, iz Policijske uprave Sremska Mitrovica apeluju na građane da ne remete javni red i mir i da ne ugrožavaju svoju i bezbednost drugih osoba izazivanjem tuče i učestvovanjem u tuči, upotrebom pirotehničkih sredstava a posebno, pucanjem iz vatrenog oružja.

Pripadnici policije obavljaće pojačane patrolne i pozorničke aktivnosti na gradskim trgovima i u blizini većine ugostiteljskih objekata gde će biti organizovana novogodišnja slavlja.

Saobraćajni policijski službenici preduzimaće pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, posebno vozača motornih vozila, na koje apelujemo da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, naročito zabranu vožnje pod uticajem alkohola i zabranu vožnje neprilagođenom brzinom uslovima saobraćaja i stanju puta.

Podsećamo građane da je zakonom izričito zabranjena upotreba pirotehničkih sredstava (petardi, vatrometa, itd) u zatvorenom prostoru, na javnim mestima gde se okuplja veći broj lica, u prevoznim sredstvima, u blizini zapaljivih materija.

Zabranjena je prodaja pirotehničkih sredstava deci i maloletnim osobama.

Apelujemo na građane da ne kupuju pirotehnička sredstva od uličnih , na pijacama i uličnim tezgama, koja su često sumnjivog kvaliteta. Fizička i pravna lica koja neovlašćeno prodaju pirotehniku biće sankcionisana u skladu sa zakonom, a nelegalna pirotehnička sredstva oduzeta.

Za vreme praznika, građani će moći u hitnim slučajevima da predaju zahtev ili podignu ličnu kartu, pasoš, saobraćajnu ili vozačku dozvolu.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar