Пап-Петрањова породица се преселила из Руског Крстура у Андријашевце-Роковце 1920.године. Габор Пап и Јулија Пап, девојачко Сегеди имали су троје деце: сина Данила и...

Пап-Петрањова породица се преселила из Руског Крстура у Андријашевце-Роковце 1920.године. Габор Пап и Јулија Пап, девојачко Сегеди имали су троје деце: сина Данила и кћерке Амалију и Ирину.
После Другог светског рата Данилова супруга Серафина (девојачко Абођи) са кћерком Маријом сели се у Сремску Митровицу. Ту се 1946.године родио син Владимир. Данилови синови Славко и Јосип из Андријашеваца 1948.године долазе у Сремску Митровицу код мајке. У Митровици сва три сина изучавају занате, а ћерка Марија имала је завршен економски факултет.

Млинари Хардијевог млина у Митровици.Славко Пап други у првом реду

1.Славко Пап, рођен 1932.године, мајстор млинар. Занат је изучио и радио је у Хардијевом млину у Сремској Митровици. Био је активан друштвени и културни радник, члан одбора КПД „ Бранко Радичевић“ и руководилац Секције Русина, која је припремала више позоришних представа.

Богдан Пап, Славков син, рођен 1964.године,  завршио је машинску техничку школу, живи и ради у Београду.

Славица Пап, Славкова кћерка, рођена 1966.године, завршила је грађевинску школу. У конфекцији „Беко“ у Београду се преквалификовала и ради као ВКВ кројач-конструктор.

2.Марија Пап (1938-1971), завршила је економски факултет, била је запослена у заводу за статистику у Суботици.

3.Јосип Пап, рођен 1939.године, изучио је за столара. Радио је у друштвеном сектору и у привреди у више предузећа. Два његова сина, Мирко и Влада, завршили су угоститељске школе и живе и раде у иностранству и Сремској Митровици.

4.Владимир Пап, рођен 1948.године, изучио је лимарски занат. Од 1970.године живи и ради у Холандији.

Љиљана Радуловачки

Владимир Балашћак

( Коришћена литература „Русини у Сремској Митровици”)

*реализацију пројекта „Русинске породице у Срему – Руски фамелиї у Сриме“ помогло Министарство културе и информисања Републике Србије. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar